Nieuw Zeelandse Avontuur

New Zealand’s top rated adventure tour in National Geographics
‘Best Adventure Travel Companies on Earth’

Use on or both of the options below to view tours*:

Best beoordeeld door National Geographic's "Best Adventure Travel Companies"
*100% authentic - all photos on this site are taken by past passengers.

Nieuw Zeelandse Avontuurlijke reizen

verken, beleef & geniet van het beste van Nieuw-Zeeland.

Voor bijna 30 jaar reizen wij door de verbluffende gebieden van Nieuw-Zeeland & we zouden dit graag met je willen delen. Onze unieke reizen zijn een perfecte manier om de schoonheid en spanning van Nieuw-Zeeland met haar vriendelijke mensen te ervaren.

Reis met de experts van nieuw-zeeland

Wij zijn een team van lokale mensen die zich specialiseren in het creeren van unieke tours, combineren van avontuurlijke activiteiten, mooie wandelingen, fiets ritten & accommodaties in uitstekende locaties. Onze lokale kennis en ongeëvenaarde ervaring verzekert jou een reis van je leven. Je hoeft niet alleen op ons woord te vertrouwen - Flying Kiwi is het enige NZ bedrijf wat beloond is voor ‘’Best Adventure Travel Companies on Earth’’ en ‘’World Travel Awards’’.

fijne en flexibele toer opties

Met Flying Kiwi bepaal je zelf hoe jij je dag doorbrengt. Of je nu een buitenlucht liefhebber of het liever wat rustiger aan doet, onze reizen bieden zoveel avontuur als je wilt. Reizen variëren van 3-28 dagen en er is de flexibiliteit om langere pauzes tussendoor te nemen op elk moment. Zomer en winter opties zorgen ervoor dat u de best mogelijke ervaring krijgt, ongeacht de weersomstandigheden. Wij verzorgen ook studenten of charter reizen.

Grote groepen van reizigers met gedeelde passie

Onze groepsgemiddelde bestaat uit 18 personen vanuit alle delen van de wereld. We reizen met op maat gemaakte busvervoer, ontworpen om onze gehele uitrusting, eten, fietsen en sport artikelen te vervoeren. Lokale reisbegeleiders met brede kennis verzekeren dat de reis probleemloos en veilig verloopt.

ONZE REIZEN
HOE HET WERKT
WAAROM FLYING KIWI?
ACTIVITEITEN

Reizen door beide eilanden

ULTIMATE EXPLORER TOUR 

Vanaf: vanaf 27 dagen Vertrek: Auckland of Christchurch (je kan de reis op elk moment beginnen).  De meest populaire reis en het bezoekt vrijwel alles - de beste reis die je kan doen. Bekijken tour pagina.

GRAND TRAVERSE TOUR 

Vanaf: 15 dagen Vertrek: Auckland. Niet genoeg tijd om het gehele land te zien maar je wilt wel van beide eilanden het leven proeven? - Bekijk dan zeker deze reis! Bekijken tour pagina.

REVERSE TRAVERSE TOUR 

Vanaf: 14 of 15 dagen Vertrek: Christchurch of Queenstown. Ervaar de mooiste Nationale Parken van Nieuw-Zeeland tijdens deze reis van het Zuiden naar het Noorden. Bekijken tour pagina.

Reizen door het Noordereiland

HOT ROCKS TOUR 

Vanaf: 9 of 10 dagen Vertrek: Auckland of Wellington. Deze volledige lus door het Noordereiland combineert de thermische wonderen met prachtige stranden. Bekijken tour pagina.

NORTHERN WANDERER TOUR 

Vanaf: 8 dagen Vertrek: Auckland.  Aukland naar Wellington via de Bay of Islands & de beste culturele en thermische hoogtepunten. Bekijken tour pagina.

BEACH IT TOUR 

Vanaf: 4 dagen Vertrek: Auckland.  Geniet enkele dagen van plezier in de zon. We beleven warme turquoise wateren en gouden stranden hier in het zomerachtige Noorden.  Bekijken tour pagina.

NORTHERN LIGHT TOUR

Vanaf: 5 dagen Vertrek: Auckland. Auckland naar Wellington via schitterende stranden, het culturele centrum van NZ & de beste eendaagse wandeling in de wereld. Bekijken tour pagina.

Reizen door het zuidereiland

SOUTHERN LIGHT TOUR 

Vanaf: 9 of 10 dagen Vertrek: Picton of Christchurch.  Perfect als je niet genoeg tijd hebt om het complete Zuidereiland te bezoeken en liefhebber bent van prachtige uitzichten & spannende activiteiten. Bekijken tour pagina.

SUMMER BLAST TOUR 

Vanaf: 16, 17 of 19 dagen Vertrek: Christchurch of Picton. Verken en geniet de vier hoeken van Nieuw-Zeelands meest diverse eiland tijdens deze verbazende lus door het Zuidereiland. Bekijken tour pagina.

WILD WEST TOUR 

Vanaf: 8 of 9 dagen Vertrek: Christchurch of Queenstown. Geniet van enkele beste kustlandschappen ter wereld in het ‘wilde westen’ gecombineerd met onze favoriete Nationale Parken. Bekijken tour pagina.

Veelgestelde vragen 

 

1. Hoe vind ik de vertrektijden van mijn reis?
Je kan de up-to-date vertrektijden en locaties hier vinden. Als je de voorkeur hebt om ergens anders opgehaald te worden, wat niet in de dagindeling staat, zal je het kantoor van Flying Kiwi moeten contacteren via email of telefoon om samen een tijd af te spreken.

2. Moet ik mijn eigen accommodatie boeken?
Nee, aangezien dit een kampeerreis is zullen wij elke camping op de reis reserveren. Je hoeft hier dus alleen je tent op te zetten wanneer je arriveert op de camping. Voor enkele reizen is er een maximum tot 3 nachten waar kamperen niet tot de mogelijkheden behoort en je dus op eigen kosten een accommodatie moet boeken. Wij helpen je graag om dit te boeken! Tenzij u ons anders informeert (voorkeur naar een privekamer), boeken wij deze nachten een slaapzaal voor u. Verblijven in prive of tweepersoonskamer is mogelijk op verzoek en afhankelijk van beschikbaar. Je bent vrij in het boeken van je eigen accommodatie, mocht dat gewenst zijn.

3. Hoe werkt het speciale hop-on/hop-off systeem van Flying Kiwi?
Flying Kiwi werkt niet met een hop-on/hop-off bus systeem. Echter is het wel mogelijk om pauzes van 9 dagen te nemen tijdens de reis, zodat je meer kan beleven van Nieuw-Zeeland wat niet in de itinerary staat; vrienden ontmoeten of gewoon ontspannen op een plek.

4. Hoe zal het weer zijn tijdens mijn reis?
Nieuw Zeeland heeft erg afwisselende weersomstandigheden. Sommige dagen hebben temperaturen tegen de 30 graden en later die dag is het kouder vanwege de  koele zuidenwind die vanuit de sub-Antartische regio komt. Onze reizen zijn flexibel en werken prima met elke weersomstandigheden.

5. Heb ik een backpack nodig of is een koffer ok?
Koffers zijn prima - je hoeft niet grote afstanden te lopen met je koffer, enkel tussen jouw tent en de bus. Meestal worden deze koffers bewaard in de trailer of onder de bus tijdens activiteiten overdag. Zorg er alstublieft voor dat het gewicht van je bagage rond de 20kg blijft. Een dagrugzak of een tas die handig te dragen is, is aanbevolen voor het meenemen van waterflessen, handdoeken, cameras etc.

6. Is het een feestbus of een avontuurlijke tour?
Flying Kiwi is voornamelijk een avontuurlijke reis met aanbiedingen voor liefhebbers voor fietsen, wandelingen, waterfun of activitieten vol adrenaline. In de avonden ben je vrij te doen wat je wilt. Hou er wel rekening mee dat we ook (prachtige!) afgelegen gebieden bezoeken, waar we genieten van kampvuurtjes op het strand, BBQ of gewoon het kijken naar de sterren. Er zijn wel enkele avonden in bruisende plekken in de route om (optioneel) los te gaan.

7. Wat is de gemiddelde leeftijd van Flying Kiwi reizigers?
De gemiddelde leeftijd van een Flying Kiwi reiziger is 27 jaar oud. De meeste reizigers zijn in de leeftijd van 20 tot 40 jaar oud, maar iedereen is welkom! Maakt niet uit wat voor leeftijd, wij hebben altijd reizigers die geinteresseerd zijn in het ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken en genieten van het prachtige buitenleven.

8. Hoe fit moet ik zijn voor deze reis?
Je hoeft niet een super conditie te hebben om te reizen met Flying Kiwi - alle wandelingen, fiets ritten en activiteiten zijn optioneel en ze verschillen van korte trips tot een hele dag wandelen in de bergen. Alternatieve opties zijn altijd mogelijk. De buschauffeur of reisbegeleider zal het conditieniveau bespreken. Mocht je het gewoon fijn vinden om aan activiteiten niet deel te nemen, is dat ook helemaal prima.

9. Wat is de gemiddelde groepsgrootte?
We hebben bussen voor 20 a 30 personen, waar we meestal met een groep werken van 18 reizigers. We proberen hierbij de groep zo klein mogelijk te houden, zodat je meer kunt doen en zien, omdat wij denken dat een kleinere groep eenmaal beter werkt.

10. Is het ok om alleen te reizen met Flying Kiwi?
Flying Kiwi is perfect voor mensen die alleen reizen. Nieuw-Zeeland is een relatief veilig land en de gezamenlijke werkwijze van onze reizen betekent dat je genoeg de kans hebt om mensen te leren kennen terwijl je de groenten aan het snijden bent of de bezig bent met de afwas.

11. Is de Interisland ferry overtocht inclusief en wat kost het?
The Interisland ferry overtocht is inclusief tijdens onze reizen door beide eilanden; Ultimate Explorer, Grand and Reverse Traverse. Dit is niet inclusief bij de andere reizen, maar mocht je dit willen boeken kan je het kantoor van Flying Kiwi contacteren om hulp te krijgen bij het regelen hiervan.

12. Als we online boeken, hoe krijgen we dan onze tickets?
Wanneer je online boekt, ontvang je een bevestigingsmail van het kantoor van Flying Kiwi. Deze mail moet je uitprinten en ter bevestiging meenemen voor de buschauffeur op het begin van je reis. 

13. Welke schoenen heb ik nodig?
Je zal een paar fatsoenlijke en comfortabele schoenen moeten meebrengen, waar je fijn in kunt wandelen. Wandelschoenen zijn ideaal maar niet essentieel. Het is ook goed om een paar slippers, sandalen of waterschoenen mee te nemen om te douchen op de campings.

14. Het is zomer. Heb ik echt fleecevesten nodig?
Ja! We kunnen erg extreme weersomstandigheden ervaren, zelfs in de zomer.

15.Wat doet de reisleider en reisassistent?
Jouw reisleider/assistent zijn er om jou te voorzien in een bulk aan informatie over de geschiedenis en cultuur van Nieuw-Zeeland. Andere taken zijn het geven van aanbevelingen, boeken van activiteiten, inkopen van eten, helpen met het koken en uiteraard elke dag de groep van A naar B te krijgen. Zij zijn wandelende reisencyclopedieën om te helpen en te entertainen! Wees a.u.b. voorzichtig met hen - goede reisbegeleiders zijn lastig te vinden.

16. Ik ben vegetarisch en ik heb andere dieetvereisten - is dit een probleem?
Totaal geen problem, wij zijn gewend te koken voor allerlei dieet wensen. Aangezien we zelf koken kunnen we gemakkelijk aan uw wensen voldoen. Laat ons het weten bij de boeking.

17. Zijn activiteiten inclusief in de prijs?
Elke dag zijn er gratis wandelingen. Ook fiets ritten zijn gratis wanneer je een fiets hebt gehuurd. Alle andere optionele activiteiten hebben bijbehorende kosten. U kunt deze vinden onder het kopje activiteiten op de website of in onze activiteitengids in de bus. Naast de Routeburn track en het zwemmen met dolfijnen, moeten al deze optionele activiteiten niet vooraf geboekt worden. De buschauffeur/reisbegeleider laat u de dag vantevoren weten wat er op het programma staat voor de volgende dag. Je moet gewoon laten weten wat je wilt doen en zij handelen het verder af. 

18. Waar kan ik mijn camera, telefoon, batterijen, i-pod of MP3 opladen?
Oplaadmogelijkheden zijn beschikbaar op de campings (meeste nachten) en ook in de bus zijn er oplaadapparaten aanwezig.

19. Is er telefoon bereik of wi-fi?
De meeste campings op het Noordereiland hebben netwerk. Ongeveer de helft van de campings op het Zuidereiland heeft geen netwerk. Aangezien dit een ‘outdoor’ reis is, respecteer alstublieft dat sommige reizigers het fijn vinden even zonder technologien te leven. Zet daarom je telefoon op stil of geef jezelf ook eens een pauze, zet je telefoon uit en geniet van de dingen die je anders misschien niet zou horen..

20. Wat is een wildernis camping (bushcamp)?
Een wildernis camping is een camping gelegen op afgelegen plekken met basisfaciliteiten (wc) en waanzinnige uitzichten!

Waarom FLYING KIWI?  simpel, onze reizen bieden meer..

...meer nationale parken 

Wij bezoeken Nieuw-Zeelands meest populaire plekken maar wat het zo uniek maakt is dat we ‘beyond the tourist trail’ gaan. Je zult Abel Tasman, Paparoa, Fiordland & Tongariro Nationale Parken + verscheidene verborgen en afgelegen plekken ontdekken.

...Meer activiteiten, wandelingen en fiets ritten.

Optionele activiteiten, wandelingen of fiets ritten zijn elke dag beschikbaar. Probeer vanalles, van skydiven tot kayakken tot zwemmen met dolfijnen en cultuur voorstellingen. Er is geen druk om aan alles deel te nemen, want er zijn ook andere opties die gratis zijn. We genieten ook van verscheidene prachtige wandelingen in Nieuw Zeeland zoals de Routeburn en de Tongariro Crossing. Voor de fietsliefhebbers hebben we een grote reeks aan fietsritten, inclusief delen van de ‘NZ Cycle Trail’. Onze unieke ‘pick up/drop-off system’ laat jou kiezen tussen fiets ritten van verschillende niveau’s en laat jouw genieten van het fietsen door prachtige landschappen.

...Meer keus

Flying Kiwi is GEEN typische busreis. Onze unieke reizen combineren het gemak van een tour met de flexibiliteit van de keuze van optionele activiteiten elke dag. Verken de beste locaties met heerlijke maaltijden, prachtige accommodaties, geteste activiteiten, geplande wandelingen en fiets ritten en adembenemende uitzichten.. gegarandeerd! 

...Meer waar voor je geld

Reizen met een groep verzekert je van kortingen op eten, vervoer (inclusief ferry overtocht), accommodatie & activiteiten. Bij Flying Kiwi heb je meer maaltijden inclusief dan andere tours en er is geen toeslag voor mensen die alleen reizen. Denk ook aan onze andere gratis inbegrepen activiteiten: sandboarden, Gondola rit, thermische resorts, wijnproeverij, verse rivierkreeft & meer - dat is de reden waarom wij bekend staan om ‘NZ’s best value operator’.

...meer tijd op de beste locaties

We verblijven bij meren, bergen, regenwouden & oceanen + je wordt wakker met fantastische uitzichten. Variatie van prachtige campings met kamer upgrades beschikbaar + enkele nachten in hostels. Onze moderne tenten zijn makkelijk om op te zetten en hebben genoeg ruimte. We genieten van de ‘must-sees’ zoals Queenstown & Wellington en je zal zeker kennis maken met de lokale cultuur en haar mensen op de plekken waar we verblijven. In de winter gebruiken we een combinatie van groepsaccommodaties en hostels. 

De reizen van Flying Kiwi zijn perfect voor de meer actieve reiziger. Naast de dagelijkse wandel- en fietsmogelijkheden zijn er genoeg fantastische optionele activiteiten. Er zijn verscheidene dingen dat ons anders maakt, wat we hieronder hebben beschreven:

elke dag optioneel wandelen en fietsen

We nemen de fietsen mee op de bus, zodat je elke dag afstanden kan fietsen van je eigen voorkeur. Er zijn ook van korte wandelingen tot 3-daagse hikes mogelijk.

Gratis activiteiten

Er zijn verscheidene activiteiten waar je gratis van kan genieten + sommige activiteiten zijn inbegrepen in de prijs (zoals de Hot Pools & glijbanen, Wai-O-Tapu, gondola rit, wijnproeverij, hostel upgrades (zie dagindeling) en de ferry overtocht (beide richtingen)). Bekijk jouw reis voor details. 

Een grote reeks aan optionele activiteiten

Nieuw-Zeeland wordt beschouwd als de avontuurlijke hoofdstad van de wereld en wij weten waarom. Wij hebben alle beste activiteiten van zeilen tot het bewandelen van een glacier geprobeerd, getest en nogmaals getest (omdat het zo leuk is). Jij hebt hier een grote keuze wat jij zou willen uitproberen, elke dag!

Voel geen druk om deel te nemen

We begrijpen dat bungy jumpen en skydiven niet voor iedereen is weggelegd. Daarom verzekeren wij u dat er altijd alternatieven en vrije activiteiten beschikbaar zijn om zo je dag door te brengen.

Gratis gebruik van onze sportartikelen in de bus

Wij hebben in de bus bodyboards, rugby ballen, cricket sets en zelfs een mini bibiliotheek, dus er is genoeg om jezelf te entertainen zonder geld uit te geven.

onze reisbegeleiders krijgen geen commissie over activiteiten

In tegenstelling tot andere backpacker bussen krijgen onze reisbegeleiders geen commissie wanneer jij van een brug afspringt, zodat ze jou alleen informative en eerlijke aanbevelingen geven en de beslissing aan jou overlaten. 

Langere hike opties beschikbaar

Tijdens deze reis zijn er genoeg opties om tweedaagse of langere hikes uit te proberen.

gereduceerde tarieven

Reizen in een groep is een perfecte manier om geld te besparen. Niet alleen betekent dit dat jouw reis waar voor je geld geeft maar ook dat je mooie kortingen zal krijgen op optionele activiteiten die je zult uitproberen met je nieuwe vrienden. 

CULTURele ervaringen en lokale ondernemers

Zoals een echt kiwi bedrijf het zou doen, nemen wij de tijd en moeite om samen te werken met lokale ondernemers, die onze waarden op duurzaamheid en gemeenschap weerspiegelen. We voorzien ook in verscheiden mogelijkheden om te leren of te communiceren met de Maori cultuur en haar mensen.